MP-træffenes side  

Gå tilbage!

Denne side er sidst opdateret

[Se årets (2021) MP-træf på Terassen Camping]

Hvad er Militærpolitiforeningen i Danmarks campingtræf for noget?


En idè blev født i lokalforening Nordjylland i 1982. MP-foreningen skulle hver sommer arrangere et campingtræf for hele familien, hvor unge og gamle MP'ere med familie kunne lære hinanden at kende.
Det første campingtræf blev afholdt på Ry camping i 1982. En nu afdød MP'er, "Dorske" havde denne campingplads. En succes var skabt, og næste ås store fremmøde på Saltum Strand camping bekræftede dette. Året var 1983 og dette års træf var arrangeret af Frans Dalby SG-33. Næste år rykkede træffet til Tåsinge, - nærmere bestemt til Carlsberg camping. Denne plads var ejet af en gammel MP'er, Palle Jørgensen. Årets arrangør var Alex Andersen KP-5, og også dette år var der mange deltagere. 
Der kan skrives mangt og meget om de forskellige campingtræf, men jeg vil nøjes med at liste de efterfølgende års campingtræf med år, sted og arrangør plus lidt mere:
Som man kan se på listen over campingtræf er det en årlig tilbagevendende begivenhed og altid den 3. weekend i august måned. Kriteriet for udvælgelse af campingpladsen er at der er mulighed for at leje hytter/campingvogne, så "ikke campister" også kan deltage, og at pladsen giver mulighed for at deltagerne kan være samlet på et område af pladsen.
Fritz Volquartz KP-2 har lavet scrapbøger med fotos fra samtlige campingtræf, og disse bøger er med ved alle campingtræf. Fritz Volquartz døde i 2002, men havde inden sin død sikret sig at scrapbøgerne kom i sikker forvaring hos Ove Ovesen KP-28. Ove lovede også Fritz at videreføre arbejdet med at føre scrapbog over de fremtidige campingtræf.
"Borgmesterkæden" kræver lidt uddybende forklaring og den kommer her. I 1989 på Saltum Strand Camping introducerer Fritz Volquartz KP-2 "Borgmesterkæden". Kæden består af kæde hvorpå der hænger en ølåbner med årstal og sted indgraveret fra hvert år der har været et campingtræf. Kæden har efterhånden nået en anseelig vægt p.gr.a. de mange flotte ølåbnere.

Borgmesterkæden 2020.Til toppen af siden